כמה עולה לטוס מצד אחד של כדור הארץ ולהמשיך עם הסיבוב עד שמגיעים חזרה לישראל? טוב, אתם לא צריכים לחשוב יותר מידי, זה כתוב בכותרת. אבל איך משיגים טיסות כל כך זולות? זה כבר כתוב בכתבה
השבוע יצאתי לסיבוב מסביב לעולם ב-60 יום וממש בקרוב אני עתידה לבקר בפילדלפיה, ניו יורק, לעשות קצת סקי בורמונט, לטוס להוואי, להמשיך ליפן, לבקר בתאילנד ולחזור חזרה ארצה מהצד השני של כדור הארץ. הרעיון התחיל האמת כבדיחה, וכמו כל דבר שמתחיל כבדיחה והופך להיות מציאות מסתבר שמדובר ברעיון לא רע בכלל.
הטיול הוא למעשה ירח הדבש שלי עם בעלי שתוכנן תחילה להתקיים ביפן, אך מכיוון שבעלי צריך לעבור מבחן בארה"ב, התכניות שלנו נאלצו להשתנות והחלטנו לטייל שם. נזרקו לא מעט מקומות לבקר בהם בארה"ב, אבל הרעיון שהכי משך אותנו היה דווקא לטוס למדינה הרחוקה ביותר – הוואי. אז אם כבר מרחיקים עד הוואי (הוואי נמצאת 12 שעות טיסה מניו יורק, כלומר כבר יותר קצר לחזור חזרה ארצה מניו יורק מלטוס להוואי), למה שלא נמשיך משם ליפן?! בכל זאת כבר התקרבנו…
וכך יצא שערב שישי אחד בדקתי כמה יעלה לטוס לניו יורק, משם להוואי, משם ליפן, משם לתאילנד וחזרה ארצה, וגיליתי שכל הסיבוב הזה יצא פחות מ-1,500 דולר כולל מזוודות, ביטוחים ובחירת מושבים. וכך למעשה התחילה התכנית שלנו לטייל מסביב לעולם.
אז איך טסים בזול?
אחרי ההקדמה הארוכה הזאת, החלטתי לאגד לכם את כל הטיפים, הסיבות וצירופי המקרים שהפכו את הטיסות שלנו לכל כך זולות ואני בטוחה שהם יעזרו לכם כשתחפשו טיסות זולות לעצמכם.
האמצעי
יש המוני אתרים ומנועי חיפוש המבטיחים את מחיר הטיסה הזול ביותר. חלקם טובים יותר וחלקם טובים פחות, חלקם בעברית, חלקם באנגלית וחלקם בעיקר מאוד לא ידידותיים למשתמש.
אנחנו חיפשנו טיסות באתר SkyScanner המצוין. למי שלא מכיר, מדובר במנוע חיפוש המציג את האפשרויות הזולות ביותר לטיסות המתאימות ליעד ולתאריך שבחרתם ומציע לכם קישורים לאתרים המוכרים את הכרטיסים. כלומר, אתם לא קונים את הכרטיס דרך ה- SkyScanner, הוא רק מאגד לכם את המידע.
בנוסף, האתר מאפשר חיפוש של מספר יעדים אחד אחרי השני ובכך ניתן לחפש בקלות טיסות שאינן מסתכמות רק בלטוס ליעד מסויים ולחזור חזרה.
בדומה ל- SkyScanner יש גם את גוגל טיסות העובד בדיוק באותה השיטה ונוח מאוד להשתמש בו. לרוב אין סיבה לחפש בשניהם במקביל, וזאת מפני שכמעט תמיד שני האתרים מציגים את אותם הטיסות והלינקים.
הדרך
אוקי, אז הבנו מאיפה מזמינים – אבל איך מוצאים את הטיסות הזולות? טוב ששאלתם! לא מספיק לחפש את הטיסות באתרים השונים, בשביל למצוא טיסות באמת זולות צריך קצת זמן, סבלנות ומעט משחק:
מספיק זמן מראש – ככל שתזמינו את הטיסה שלכם זמן רב מראש, כך היא תהיה זולה יותר. נגמרו הימים בהם טיסות הרגע האחרון היו הדרך הכי משתלמת להזמין טיסה, היום ככל שתתכננו מראש, כך תמצאו טיסות זולות ומוצלחות יותר. אנחנו הזמנו את הטיסות כחמישה חודשים לפני ואם היינו מזמינים טיפה קודם, היינו אפילו יכולים למצוא טיסות זולות יותר. אני ממליצה להזמין כחצי שנה מראש.
גמישות – אחד היתרונות הגדולים שהיו לנו היה היכולת שלנו להתגמש עם תאריכי הטיסות. מלבד הטיסה לארה"ב, שבה היינו תלויים בתאריך המבחן של בעלי, כל הטיסות הותאמו על פי מציאת הטיסות הזולות ביותר באותה תקופת זמן. פה למעשה מתחיל המשחק, שינינו תאריכים ושיחקנו עם הימים עד שמצאנו את האופציות הכי משתלמות. לא תמיד בחרנו דווקא את הטיסה הזולה ביותר, חיפשנו טיסות בלי הרבה עצירות ביניים, בחברות טובות ועם אפשרות לא יקרה להוספת כבודה. אז לסיכום, ככל שתהיו יותר גמישים עם תאריכי הטיול שלכם, כך תוכלו למצוא טיסות זולות יותר.
הימים הטובים – דרך אותו "משחק" של שינוי תאריכי הטיסות עד למציאת הטיסה הכי משתלמת, גילינו שלכל יעד ישנם ימים מסויימים בהם הטיסות זולות יותר. למשל, בארה"ב הטיסות בימי שני בדרך כלל זולות יותר ובמזרח הרחוק, דווקא בימי שלישי.
טיסות יום – לרוב, טיסות ארוכות היוצאות במהלך היום, ולא בלילה, תהיינה זולות יותר. ללא ספק מדובר בבאסה רצינית, בעיקר אם אתם טסים עם ילדים. אבל במידה ואתם מסוגלים לעבור טיסות ארוכות בשעות היום ויש לכם מספיק ימי טיול "לבזבז", זה לגמרי יכול להשתלם. אנחנו טסים לארה"ב בטיסת יום ומגיעים בלילה, כך שאם נלך ישר לישון, נוכל לנצח את הג'ט לג כבר בהתחלה.
עונות השנה – כמובן שלטוס Of Season יהיה זול יותר מלטוס בשיא העונה, אבל לרוב זה אומר שתצטרכו לטייל בשיא הקור או בעונה גשומה במיוחד – לא אידיאלי בכלל. שיטה טובה היא לטוס רגע לפני שהעונה מתחילה, או ממש לאחר שעונת השיא נגמרה – כך עדיין תהנו ממזג אוויר סביר, אבל לא ממחירים גבוהים במיוחד. אנחנו נגיע ליפן באמצע מרץ, שבועיים לפני פריחת הדובדבן, מה שמאוד הוזיל את עלויות הטיסות ובתי המלון, אבל מאפשר לנו לטייל במזג אוויר נעים ולא גשום.
בחירת היעדים – גם ליעדים עצמם יש כמובן חשיבות גדולה למחיר הכרטיס. לדוגמא, אנחנו בחרנו לטוס מניו יורק להוואי שלמרות שמדובר בטיסה ארוכה יותר מלחזור לישראל, היא נחשבת "טיסת פנים", וכמו שאתם יודעים, טיסות פנים לרוב זולות בהרבה מטיסות בין מדינות. ואם כבר הגענו להוואי, המקום הכי מבודד פחות או יותר על פני כדור הארץ, הטיסות היוצאות משם לא מאוד יקרות, אפילו זולות ביותר. לדוגמא, טיסה מהוואי לאוסטרליה עולה פחות מ-250 דולר וליפן קצת יותר מ200 דולר.
ערים לא מרכזיות – לפעמים, טיסות לערים פחות מרכזיות יכולות להוזיל משמעותית את הטיסה שלכם. אנחנו בחרנו לנחות באוסקה שביפן במקום בטוקיו, מה שהוזיל לנו את הטיסה בכמעט 100 דולר.
דפדפן בסתר – חוק ברזל שחשוב לזכור: את כל החיפושים שלכם וזה כולל את הטיסות, בתי המלון והאטרקציות, תמיד תחפשו בדפדפן בסתר. החברות יודעות לעקוב אחרי החיפושים שלכם ולעלות את המחירים לאחר שחזרתם לאותו החיפוש.
הזמנת הכרטיס מהאתר הרשמי של החברה – פה פחות מדובר בטיפ שיוזיל לכם את הטיסה, אבל יבטיח לכם אישור מיידי של הכרטיס. לאחר שמצאתם את הטיסה המשתלמת ביותר שתרצו להזמין, חפשו אותה באתר חברת התעופה הרשמי. הדבר גם ייתן לכם הרבה נחת שהטיסה מאושרת וגם ישלחו לכם ישירות את כרטיסי הטיסה (בשונה להזמנה דרך אתר סוכנות בהם כרטיסי הטיסה מגיעים לרוב לקראת הטיסה).
פירוט הטיסות שלנו כולל מחירים וחברות תעופה:
ישראל -> ניו יורק: עם חברת נורוויג'ן כולל מזוודות ואוכל: 320 דולר
ניו יורק -> הוואי: עם חברת אלסקה איירליינס, כולל מזוודה, ארוחות וביטוח טיסות: 300 דולר
הוואי -> יפן: עם חברת אסיה איירלנייס, כולל מזוודה, ארוחות וביטוח: 250 דולר
יפן -> תאילנד: עם חברת אסיה איירלנייס, כולל מזוודה, ארוחות וביטוח: 200 דולר
תאילנד -> ישראל: עם חברת ארקיע, כולל מזוודה וארוחות: 380 דולר
סה"כ: 1450 דולר
מוזמים להמשיך לעקוב אחרי המסע שלי מסביב לעולם ב-60 יום:
כל התמונות מתוך האינסטגרם: backpackwithme